broman

broman

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Zapiekane jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Słodki jabłkowy deser na chłodne dni.

Zapiekane jabłka

Składniki:

Zapiekane jabłka

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane jabłka
Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne. W puste miejsce włożyć po łyżeczce dżemu. Piekarnik nagrzać do 200st. Jabłka włożyć do żaroodpornego naczynia. Piec ok 20 minut. Zrobić sos. Zagotować mleko. Żółtko utrzeć z cukrem na kogel mogel, dodać mąkę, wymieszać i wlać wrzące mleko. Podgrzewać aż sos zgęstnieje. Sosem zalać jabłka 5 minut przed końcem pieczenia. Gotowe danie posypać rodzynkami.