sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Zapiekane jabłka i banany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybko, smacznie i zdrowo. Porcja dla dwóch osób.

Zapiekane jabłka i banany

Składniki:

Zapiekane jabłka i banany

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane jabłka i banany
Banany obrać, jeden rozgnieść w misce widelcem, dodać borówki z kompotu, cukier, kwaśną smietanę, sok z cytryny i jajko, wszystko dokładnie wymieszać. Drugi banan pokroić w plasterki. Z obranych jabłek wykroić gniazda nasienne i pokroić w cienkie paseczki. Posmarować masłem żaroodporną formę, włożyć do niej plasterki jabłek i banana, posypać migdałami i [polać sosem przygotowanym z pierwszego banana. Piec 15 minut na średniej półce piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 st. C Podawać na gorąco. Smacznego!