Sposób przygotowania:
Zapiekane krążki cukinii z dodatkami
1. Cukinię umyj i pokrój w plastry o grubości 1.5 cm. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy krążek posyp odrobiną soli i pieprzu.
2. Krążki posmaruj domowym ketchupem (jeśli go nie posiadasz, dobra będzie np. passata pomidorowa.
3. Cukinię posyp suszoną bazylią lub innymi ziołami, które lubisz. Na to wyłóż ser mozzarella (wcześniej odciśnij go z zalewy i pokrój) oraz kawałki salami.
4. Wszystkie krążki posyp startym parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 7 minut, następnie podpiekaj przez kolejne 5 minut tylko z góry.
2. Krążki posmaruj domowym ketchupem (jeśli go nie posiadasz, dobra będzie np. passata pomidorowa.
3. Cukinię posyp suszoną bazylią lub innymi ziołami, które lubisz. Na to wyłóż ser mozzarella (wcześniej odciśnij go z zalewy i pokrój) oraz kawałki salami.
4. Wszystkie krążki posyp startym parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 7 minut, następnie podpiekaj przez kolejne 5 minut tylko z góry.