Sposób przygotowania:
Zapiekane cukinie
Cukinię myjemy i osuszamy. Przecinamy na pół i wyjmujemy środek łyżką tak aby nie uszkodzić skórki. Wyciągnięty miąższ cukinii drobno kroimy i wkładamy do miseczki.
Kiełbasę i mozzarellę kroimy w drobna kostkę i dokładamy do cukinii.
Dodajemy kaszę jaglaną i przyprawy, mieszamy. Cukinie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Farszem wypełniamy cukinie i wstawiamy je od nagrzanego piekarnika.
Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy na ciepło.
Kiełbasę i mozzarellę kroimy w drobna kostkę i dokładamy do cukinii.
Dodajemy kaszę jaglaną i przyprawy, mieszamy. Cukinie przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Farszem wypełniamy cukinie i wstawiamy je od nagrzanego piekarnika.
Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy na ciepło.