Sposób przygotowania:
Roladki francuskie z jarmużem i tuńczykiem
Jarmuż oczyszczamy, usuwamy zdrewniałe łodygi. Rwiemy listki na mniejsze kawałki i podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym. Zdejmujemy z palnika.
Na płacie ciasta francuskiego układamy jarmuż, tuńczyka odsączonego z zalewy, oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Posypujemy papryką ostrą, słodką, świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli.
Na wierzchu kładziemy ser żółty pokrojony w paski.
Zwijamy ciasto w rulon, a następnie ostrym nożem kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Wierzch ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Na płacie ciasta francuskiego układamy jarmuż, tuńczyka odsączonego z zalewy, oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Posypujemy papryką ostrą, słodką, świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli.
Na wierzchu kładziemy ser żółty pokrojony w paski.
Zwijamy ciasto w rulon, a następnie ostrym nożem kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Wierzch ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.