Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 777]

Roladki francuskie z jarmużem i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne roladki z ciasta francuskiego z jarmużem i tuńczykiem. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Roladki francuskie z jarmużem i tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki francuskie z jarmużem i tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki francuskie z jarmużem i tuńczykiem
Jarmuż oczyszczamy, usuwamy zdrewniałe łodygi. Rwiemy listki na mniejsze kawałki i podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym. Zdejmujemy z palnika.

Na płacie ciasta francuskiego układamy jarmuż, tuńczyka odsączonego z zalewy, oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Posypujemy papryką ostrą, słodką, świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli.

Na wierzchu kładziemy ser żółty pokrojony w paski.

Zwijamy ciasto w rulon, a następnie ostrym nożem kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Wierzch ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Roladki francuskie z jarmużem i tuńczykiem
Rwiemy listki na mniejsze kawałki i podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym.
Roladki francuskie z jarmużem i tuńczykiem
Na płacie ciasta francuskiego układamy jarmuż, tuńczyka odsączonego z zalewy, oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę.
Roladki francuskie z jarmużem i tuńczykiem
Na wierzchu kładziemy ser żółty pokrojony w paski.
Roladki francuskie z jarmużem i tuńczykiem
Zwijamy ciasto w rulon, a następnie ostrym nożem kroimy na kilkucentymetrowe kawałki.