Sposób przygotowania:
Zapiekana cukinia z kaszą jaglaną i papryką
Kukurydzę przekładamy na sitko i odsączamy z zalewy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Cukinię myjemy i osuszamy oraz kroimy wzdłuż i łyżką wydrążamy środek. Miąższ z cukinii kroimy w drobną kosteczkę.
Wędlinę kroimy w kostkę.
Pokrojone składniki farszu i kukurydzę przekładamy na rozgrzany olej i przesmażamy, odstawiamy do ostygnięcia.
Do miski wkładamy kaszę jaglaną i przesmażone warzywa, dodajemy przyprawy i bułkę tartą, mieszamy.
Do cukinii wkładamy farsz i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 - 35 minut. Cukinię wyjmujemy z piekarnika i posypujemy startym serem, wkładamy ponownie i pieczemy aż ser się rozpuści.
Wędlinę kroimy w kostkę.
Pokrojone składniki farszu i kukurydzę przekładamy na rozgrzany olej i przesmażamy, odstawiamy do ostygnięcia.
Do miski wkładamy kaszę jaglaną i przesmażone warzywa, dodajemy przyprawy i bułkę tartą, mieszamy.
Do cukinii wkładamy farsz i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 - 35 minut. Cukinię wyjmujemy z piekarnika i posypujemy startym serem, wkładamy ponownie i pieczemy aż ser się rozpuści.