Sposób przygotowania:
Drożdżowe paszteciki z kremową pastą z bobuETAP 1:
Mąkę przesiać do miski, dodać drożdże oraz sól z cukrem, wymieszać. Wlać masło, mleko oraz wbić jajka. Wyrobić gładkie odchodzące od dłoni ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Pasta z bobu:
W między czasie przygotować pastę z bobu. Bób gotować do miękkości z dodatkiem soli i gałązek kopru. Odcedzić, obrać ze skórki.
ETAP 3:
Do miski przełożyć bób, dodać serek śmietankowy, doprawić solą i pieprzem. Farsz pognieść widelcem lub zblendować.
ETAP 4:
Wyrośnięte ciasto rozwałkować cienko, na cieście rozsmarować pastę z bobu. Zwinąć ścisło w rulon.
ETAP 5:
Rulon kroić w 5 cm. paszteciki, skropić wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Paszteciki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
SylaUla
zbysiowa
Martyna12
Dziękuję :)
Martyna12
Dziękuję :)
mocsłodkości
Martyna12
Dziekuje :) Polecam serdecznie, są bardzo smaczne :)
mocsłodkości
Czekoladka 2
ciasteczka