Sposób przygotowania:
Zapiekane lody truskawkowe
Powidła wymieszać z masą marcepanową, rumem i skórką cytrynową na jednolitą masę. Masą posmarować biszkopt położony na blaszkę. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem, na koniec dodać kwasek cytrynowy i ubijać dalej aż kwasek się rozpuści.Lody wyłożyć na biszkopt posmarowany masą śliwkowo - marcepanową, całość obłożyć bezą, można użyć rękawa cukierniczego i na górze zrobić rozetki z bezy. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 240 stopni do momentu aż beza lekko się zbrązowieje.Całość przełożyć na paterę i udekorować glazurowanymi truskawkami, pokroić i natychmiast podawać. SMACZNEGO!
Ma-Gosia
Czego to ludzie nie wymyślą!!! Za pomysł 5 i do wypróbowania!
Ciuciu
kamazka439
misia14
Zresztą widać na zdjęciu....to zapiekanie trwa chwilkę...polecam:)
krysiapila
Anna555
elza
grazka
jaNina
IkaJ
Zosia62
anea28
Panna_Margot