aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

zapiekane parówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne zapiekane parówki w cieście.

zapiekane parówki

Składniki:

zapiekane parówki

 

  • 5 parówki,
  • 1 ciasto francuskie,
  • 5 plasterków żółty ser,
  • oregano Prymat

Sposób przygotowania:

zapiekane parówki
Z parówek zdejmujemy folijkę. Ja użyłąm parówek Berlinek, jak dla mnie są najlepsze. Parówki zawijamy w plasterki żółtego sera. Ciasto francuskie tniemy na większe kawałki i następnie zawijamy w nie parówki z żółtym serem.Posypujemy oregano i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na 15 minut.Po wyciągnięciu możemy polać ketchupem, najlepiej smakują na ciepło.

Tagi:

sery ciasto ser