Sposób przygotowania:
Zapiekane parówki z serem i boczkiem
Parówki wyciągamy z opakowania, układamy na deseczce i przecinamy ją po długości tak aby nie przecinać samego początku i końca parówek (zostawiamy nie naruszone). Jeżeli jest taka potrzeba wycinamy część parówki ze środka taki paseczek. Ser kroimy w wąskie paseczki aby można było go umieścić w parówce. Wybieram ser Emmentaler dla tego, że jest twardym serem i łatwo się go kroi na odpowiednie kształty lecz możecie użyć innych gatunków. :) Boczek kroimy w cieniutkie i jak najdłuższe plasterki, i takimi oto owijamy ściskając odrobinę parówki nadziewane. Układamy w ten sposób aby brzegi zawijanego boczku były na dole i zapiekane najpierw (to spowoduje że boczek nam się nie odwinie) na rozgrzanej patelni np. grillowej lub bez tłuszczowej i smażymy obracając co jakiś czas aby nam się ładnie zapiekały. Nie dajemy żadnego tłuszczu ponieważ mamy już na wierzchu wędzony boczek i z niego będzie się wydobywać tłuszcz i bardzo przyjemny zapach który przenika do parówek drobiowych :). Gorące wykładamy na talerze z dodatkami takimi jak kto lubi ketchupem, majonezem czy musztardą :) do tego pieczywo, herbatka i śniadanko mamy pożywne. Smacznego :)