Zapiekanka domowa Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na zapiekankę domową Kaja

Zapiekanka domowa Kaja35

Składniki:

Zapiekanka domowa Kaja35

 

  • Spód do pizzy 1 sztuka
  • Kukurydza konserwowa 1 łyżka
  • Pieczarki 4 sztuki
  • Ser żółty 2 plastry
  • Keczup wg. uznania 2 łyżeczki
  • Przyprawa do pizzy 1/2 łyżeczki
  • Olej do smażenia
  • Majonez 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Zapiekanka domowa Kaja35
Na patelni rozgrzać olej dodać oczyszczone i pokrojone w małe kawałki pieczarki i podsmażyć, następnie spód do zapiekanki wysmarować delikatnie jedną łyżeczką keczupem, posypać przyprawami, ułożyć rozgniecione grzyby, następnie posypać odsączoną kukurydzą i obłożyć małymi kawałkami sera. Następnie przygotowaną zapiekankę przełożyć na talerzyk żaroodporny i podgrzać w mikrofali około 4 minut w temperaturze 190 stopni. Gotową zapiekankę polać keczupem wymieszanym z majonezem.