Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z mozzarellą
Mięso mielone podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać sól , pieprz. Pod koniec dodać odsączone z zalewy pieczarki i dokładnie wymieszać. Ściągnąć z gazu. Do blendera przełożyć 2 obrane ząbki czosnki, dodać pomidory z puszki- wraz z sokiem oraz umytą i osuszoną bazylią. Dokładnie zblendować tak aby powstał z tego sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można oczywiście dodać więcej czosnku. Surowy makaron przełożyć do miski, zalać powstałym sosem, dodać mięso i wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia w którym będziemy zapiekać. Mozzarellę pokroić w plastry, ułożyć na wierzchu, przykryć kilkoma listkami bazylii. Zawinąć naczynie w folię aluminiową i zapiekać 30 minut w temp 180 stopni. Smacznego:)
gosiczek821
Dorcia
-Natka-