Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z salami i warzywami
Cebule obrać i pokroić w cienkie piórka. W rondlu rozgrzać olej.Dodać cebule i lekko je zeszklić. Salami pokroić w cienkie paseczki. Dodać je do rondla i zrumienić. Papryki umyć, pozbawić nasion i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać do garnka i dusić. Cukinie pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki a nóżki na pół. Dodać do garnka razem z cukinią. Dusić aż składniki będą miękkie. Ogórka zetrzeć na dużych oczkach i dodać do garnka. Po około 5 minutach dodać mąkę i wymieszać. Na koniec dodać koncentrat oraz przyprawy i dobrze wymieszać oraz zagotować. Makaron ugotować do miękkości. Makaron połączyć z zawartością garnka. Naczynie żaroodporne lekko wysmarować olejem i przełożyć zapiekankę. Posypać serem. Zapiekać około 20 minut w 180 st. Smacznego!