Hanuta

Hanuta

Kucharz
[Przepisów: 20]

Zapiekanka szpinakowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

zapiekanka ze szpinakiem i mięsem mielonym

Zapiekanka szpinakowa

Składniki:

Zapiekanka szpinakowa

 

  • Składniki :
  • makaron penne
  • 250g mięsa mielonego
  • paczka szpinaku mrożonego
  • całe opakowanie sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • sół, pieprz,przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Zapiekanka szpinakowa
Przygotowanie:

1. Makaron ugotować na wpół twardo.
2. Na patelni rozgrzaćoliwą smażyc mięso mielone, dodać cebule pokrojona w krążki oraz czosnek przeciśniety przez praskę. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
3. Szpintak rozmrozić dodać do mięta oraz ser feta pokrojony w kostkę. Smażyć tak długo aż ser się rozpiści. Doprawić do smaku.
4. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem układamy warstwowo : makaron, sos, makaron sos. Zapiekamy w piekarniku 25 minut w temperaturze 180 stopni Smacznego