Sposób przygotowania:
Zapiekanka szpinakowa
Przygotowanie:
1. Makaron ugotować na wpół twardo.
2. Na patelni rozgrzaćoliwą smażyc mięso mielone, dodać cebule pokrojona w krążki oraz czosnek przeciśniety przez praskę. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
3. Szpintak rozmrozić dodać do mięta oraz ser feta pokrojony w kostkę. Smażyć tak długo aż ser się rozpiści. Doprawić do smaku.
4. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem układamy warstwowo : makaron, sos, makaron sos. Zapiekamy w piekarniku 25 minut w temperaturze 180 stopni Smacznego
1. Makaron ugotować na wpół twardo.
2. Na patelni rozgrzaćoliwą smażyc mięso mielone, dodać cebule pokrojona w krążki oraz czosnek przeciśniety przez praskę. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
3. Szpintak rozmrozić dodać do mięta oraz ser feta pokrojony w kostkę. Smażyć tak długo aż ser się rozpiści. Doprawić do smaku.
4. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem układamy warstwowo : makaron, sos, makaron sos. Zapiekamy w piekarniku 25 minut w temperaturze 180 stopni Smacznego
Sarenka
Natala1210
Raspberry01
Mam juz pomysł na jutrzejszy obiad !:)
pozdrawiam