mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zapiekanka waniliowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna jak sernik , ale szybsza i prostsza.

Zapiekanka waniliowa

Składniki:

Zapiekanka waniliowa

 

  • 0,5 kg chudego twarogu
  • 250 ml mleka
  • 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego
  • 4 łyżki cukru
  • 10 dag rodzynek
  • 2 dag orzechów laskowych
  • 2 białka
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Zapiekanka waniliowa
Twaróg przełóż do miski i utrzyj z mlekiem. Dodaj budynie w proszku, cukier, szczyptę soli, rodzynki oraz posiekane orzechy. Wszystko razem wymieszaj. Białka ubij na sztywno a następnie delikatnie połącz z masą. Przełóż do formy na zapiekanki. Piecz przez około 40- 45 minut w temperaturze 200 stopni.