Sposób przygotowania:
Rolada z mięsa mielonego z serem
Folie aluminiową rozłożyć, na foli ułożyć plasterki boczku tyle plasterków jak dużą chcemy roladę, (u mnie było 12 plastrów ).
Mięso mielone doprawić na ostro według uznania i swojego smaku.
Doodać jajko dokładnie wymieszać. Na plastrach boczku rozłożyć mięso mielone. Górę posypać startym żółtym serem.
Roladę zwijać ściągając folię. Po zwinięciu ponownie owinąć folią i włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać 30 minut.
Wyjąc z piekarnika zdjąć folie posmarować rozbełtanym białkiem posypać prażoną cebulką i ponownie włożyć na 10 - 15 minut do piekarnika.
Podawać na ciepło albo na zimno.
Mięso mielone doprawić na ostro według uznania i swojego smaku.
Doodać jajko dokładnie wymieszać. Na plastrach boczku rozłożyć mięso mielone. Górę posypać startym żółtym serem.
Roladę zwijać ściągając folię. Po zwinięciu ponownie owinąć folią i włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać 30 minut.
Wyjąc z piekarnika zdjąć folie posmarować rozbełtanym białkiem posypać prażoną cebulką i ponownie włożyć na 10 - 15 minut do piekarnika.
Podawać na ciepło albo na zimno.
gusia1000