Sposób przygotowania:
Sakiewki z szpinakiem i wędzonym łososiem
Szpinak rozmrażamy, odsączamy na sitku z płynu. Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę.
Na gorącym oleju smażymy cebulę i czosnek, gdy będą szkliste dodajemy szpinak, smażymy tak długo aż odparuje płyn.
Dodajemy serek, doprawiamy solą i pieprzem,mieszamy. Łososia kroimy w kosteczkę.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, nakładamy szpinak, posypujemy łososiem i zlepiamy.
Smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy sezamem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Na gorącym oleju smażymy cebulę i czosnek, gdy będą szkliste dodajemy szpinak, smażymy tak długo aż odparuje płyn.
Dodajemy serek, doprawiamy solą i pieprzem,mieszamy. Łososia kroimy w kosteczkę.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, nakładamy szpinak, posypujemy łososiem i zlepiamy.
Smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy sezamem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.