Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronem pieczarkami i kurczakiem
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na niewielkiej ilości oleju poddusić i zdjąć z patelni. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki. Podsmażone doprawić solą morską i pieprzem. Wymieszać z cebulką. Piersi pokroić w kostkę doprawić solą morską, pieprzem i ognistą mieszanką i podsmażyć do miękkości na niewielkiej ilości oleju. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Na dno wyłożyć trochę makaronu, pieczarki z cebulą, kawałki kurczaka i resztę makaronu. Do śmietany dodać żółtka doprawić solą morską, pieprzem i rozmieszać. Wlać do zapiekanki. Naczynie przykryć pokrywką lub owinąć folią aluminiową i zdjąć 15 przed wyjęciem z pieca. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 st i zapiekać około 40 min.