Sposób przygotowania:
Rewelacyjna zapiekanka z makaronu
Przygotować niezbędne składniki na potrawę- zapiekankę. Makaron wstawić do gotowania w lekko osolonej wodzie i ugotować al dente.Odcedzić makaron i przelać go letnią wodą. Następnie brokuły umyć, podzielić na różyczki i ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie ugotowany brokuł przełożyć na patelnie, dodać olej i podsmażyć, dodać vegetę, obrać czosnek, przecisnąć go przez praskę i dodać do brokuła. Wsypać makaron i całość podsmażyć, wlać śmietankę kremówkę, dodać bazylię i oregano. Przełożyć na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego, wyrównując powierzchnię, a następnie zetrzeć ser żółty i posypać na wierzchu zapiekanki. Zapiekać w temp. około 180 stopni C, przez około 15-20 minut do momentu roztopienia sera i nabrania rumianego koloru. Serwować na ciepło, porcjując zapiekankę, można podawać ją z sosami, np. czosnkowym, koperkowym.