Sposób przygotowania:
Zapiekanka z ziemniaków i kiełbasy
Ziemniaki obrać,opłukać,zalać wodą,osolić,ugotować na półmiękko. Następnie ziemniaki odlać,ostudzić,pokroić w plastry. Kiełbasę pokroić w plasterki. Jajka ugotować na twardo,obrać ze skorupek,pokroić na plastry. Do naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę ziemniaków oprószyć je solą i pieprzem,na ziemniaki położyć plastry kiełbasy. Kiełbasę przykryć ziemniakami,oprószyć solą i pieprzem. Na ziemniaki położyć wiórki margaryny,przykryć warstwą jajek,oprószyć solą i pieprzem. Na wierzch zapiekanki wyłożyć resztę ziemniaków,posypać solą i pieprzem oraz wiórkami margaryny. Zapiekankę włożyć do piekarnika w 180 stop,do zrumienienia ziemniaków.