Sposób przygotowania:
Zapiekanki jajeczno-warzywne
Cebulkę obrać, pokroić w drobną kostkę. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Pomidory osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić na patelnię, dodać łyżkę oleju z pomidorów i przesmażyć. W międzyczasie bułki przekroić na pół i opiec w piekarniku – około 3-4 minut. Do podduszonych warzyw na patelni wbić jajka, dodać soli i pieprzu, mieszając smażyć aż uzyskamy jajecznicę, ale nadał miękką, nie do końca ściętą.Bułki wyjąc z piekarnika, posmarować masłem, nałożyć jajecznice. Wstawić na kolejne 3-4 minuty do piekarnika (180stopni). Bułki wyjąć, udekorować pokrojonymi w krążki oliwkami i od razu podawać np. z lekką sałatką