Sposób przygotowania:
Zapiekanki z chlebka ciemnego gina
Chleb kroimy na nie grube kromki smarujemy masłem. Pomidory myjemy i kroimy w plasterki, cebulę obieramy i również kroimy w plastry. Kroimy również salami i polędwicę. Na smarowane kromki chleba umieszczamy wędlinę, pomidory i cebulę lecz możecie dawać inne to są przykładowe i bazowe produkty:). Przyprawiamy czosnkiem granulowanym, oregano i bazylią na wierzchu umieszczamy tarty ser. Układamy na brytfance i foli aluminiowej po to aby ser który zacznie się topić nie przyklejał się do blachy :). Wsadzamy do piekarnika na około 10 minut w 180 stopni. Można troszkę dłużej jak ktoś lubi bardzo spieczony ser. Ciepłe podajemy z ketchupem i majonezem oczywiście jeżeli lubicie takie dodatki lecz można dać musztardę. W ten sposób mamy przyjemna kolacje z herbatka lub czerwonym winem :P . Życzę smacznego :)