Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronem
Jabłka umyć, obrać, pokroić w cieniutkie półplasterki, skropić sokiem z cytryny. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Formę do zapiekania posmarować masłem. Wyłożyć na spód naczynia połowę makaronu.
Na makaron wyłożyć jabłka pokrojone w półplasterki, oprószyć cynamonem. Przykryć jabłka pozostałym makaronem. Na wierzch zapiekanki położyć wiórki zimnego masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni.
Piec ok. 40 minut. Śmietanę ubić z cukrem. Zapiekankę podawać z bitą śmietaną, posypać skórką z cytryny.
Na makaron wyłożyć jabłka pokrojone w półplasterki, oprószyć cynamonem. Przykryć jabłka pozostałym makaronem. Na wierzch zapiekanki położyć wiórki zimnego masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni.
Piec ok. 40 minut. Śmietanę ubić z cukrem. Zapiekankę podawać z bitą śmietaną, posypać skórką z cytryny.