tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Papryczki ze szparagami i parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Papryczki z ciasta francuskiego z parówką i szparagami zawiniętymi w boczek to świetny pomysł na szybki i pyszny obiad.

Papryczki ze szparagami i parówką Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Papryczki ze szparagami i parówką

Na papryczki z ciasta francuskiego ze szparagami i parówką

  • 130 g ciasta francuskiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 szparagi
  • 4 parówki z szynki
  • 100 g boczku surowego wędzonego
  • 3 łyżki tartej mozzarelli
  • czarnuszka

Sposób przygotowania:

Papryczki ze szparagami i parówką
1) Ciasto francuskie kroimy na na cztery pionowe paski.

2) Paski smarujemy majonezem i posypujemy czarnuszką.

3) Od szparagów odłamujemy twarde końce, gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty, wyciągamy i zawijamy w boczek.

4) Na paskach po ukosie układamy szparagi zawinięte w boczek i parówki.

5) Zawijamy tak jak na zdjęciu i posypujemy czarnuszką.

6) Końce papryczek z ciasta francuskiego posypujemy tartą mozzarellą.

7) Pieczemy przez ok. 15-20 minut w 220 stopniach.
Papryczki ze szparagami i parówką
Ciasto francuskie kroimy na cztery pionowe paski.
Papryczki ze szparagami i parówką
Paski smarujemy majonezem i posypujemy czarnuszką.
Papryczki ze szparagami i parówką
Od szparagów odłamujemy twarde końce, gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty, wyciągamy i zawijamy w boczek.
Papryczki ze szparagami i parówką
Na paskach po ukosie układamy szparagi zawinięte w boczek i parówki.
Papryczki ze szparagami i parówką
Zawijamy tak jak na zdjęciu i posypujemy czarnuszką.
Papryczki ze szparagami i parówką
Końce papryczek posypujemy tartym serem.