Sposób przygotowania:
Papryczki ze szparagami i parówką
1) Ciasto francuskie kroimy na na cztery pionowe paski.
2) Paski smarujemy majonezem i posypujemy czarnuszką.
3) Od szparagów odłamujemy twarde końce, gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty, wyciągamy i zawijamy w boczek.
4) Na paskach po ukosie układamy szparagi zawinięte w boczek i parówki.
5) Zawijamy tak jak na zdjęciu i posypujemy czarnuszką.
6) Końce papryczek z ciasta francuskiego posypujemy tartą mozzarellą.
7) Pieczemy przez ok. 15-20 minut w 220 stopniach.
2) Paski smarujemy majonezem i posypujemy czarnuszką.
3) Od szparagów odłamujemy twarde końce, gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty, wyciągamy i zawijamy w boczek.
4) Na paskach po ukosie układamy szparagi zawinięte w boczek i parówki.
5) Zawijamy tak jak na zdjęciu i posypujemy czarnuszką.
6) Końce papryczek z ciasta francuskiego posypujemy tartą mozzarellą.
7) Pieczemy przez ok. 15-20 minut w 220 stopniach.