Sposób przygotowania:
zapiekanki z szynka i pieczarkami
Paprykę umyć , osuszyć , pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki
Cebulkę obrać, drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle.
Dorzucić , pieczarki, chwilę smażyć razem, mieszając.
Plasterki szynki pokroić w kosteczkę.
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Bagietki przekroić wzdłuż na pół i posmarować ketchupem.
Rozłożyć na nich pieczarki podsmażone z cebulką, następnie pokrojoną szynkę i paprykę.
Oprószyć pieprzem, solą.
Posypać startym żółtym serem.
Ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 185C.
Piec 10-15 min, aż ser się rozpuści , a bagietki będą chrupiące.
Zapiekanki posypać ziołami.
Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki
Cebulkę obrać, drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle.
Dorzucić , pieczarki, chwilę smażyć razem, mieszając.
Plasterki szynki pokroić w kosteczkę.
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Bagietki przekroić wzdłuż na pół i posmarować ketchupem.
Rozłożyć na nich pieczarki podsmażone z cebulką, następnie pokrojoną szynkę i paprykę.
Oprószyć pieprzem, solą.
Posypać startym żółtym serem.
Ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 185C.
Piec 10-15 min, aż ser się rozpuści , a bagietki będą chrupiące.
Zapiekanki posypać ziołami.