Sposób przygotowania:
Zapiekany ryż z kruszonką i bananami
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu,odcedzić, wysypać z woreczka. 2 małe, płaskie foremki do zapiekania posmarować masłem. Nałożyć do nich ryż, lekko ugnieść. Banany obrać, pokroić w grube plasterki, ułożyć na ryżu, skropić sokiem z cytryny. 25 g masła przełożyć do miseczki. Dodać do niego cukier i mąkę, zagnieść i rozkruszyć. Kruszonkę rozsypać na bananach. Ryż z bananami i kruszonką zapiekać w 220 stopniach przez ok. 15 minut (aż kruszonka się lekko zrumieni). Deser lekko przestudzić. Podawać z serkiem homogenizowanym waniliowym.
![Zapiekany ryż z kruszonką i bananami Zapiekany ryż z kruszonką i bananami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekany-ryz-z-kruszonka-i-bananami-301806.jpg)
![Zapiekany ryż z kruszonką i bananami Zapiekany ryż z kruszonką i bananami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekany-ryz-z-kruszonka-i-bananami-301807.jpg)
![Zapiekany ryż z kruszonką i bananami Zapiekany ryż z kruszonką i bananami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekany-ryz-z-kruszonka-i-bananami-301808.jpg)
![Zapiekany ryż z kruszonką i bananami Zapiekany ryż z kruszonką i bananami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekany-ryz-z-kruszonka-i-bananami-301809.jpg)