iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Żarłacz w sosie francuskim musztardowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Żarłacz w sosie musztardowym

Żarłacz w sosie francuskim musztardowym

Składniki:

Żarłacz w sosie francuskim musztardowym

 

 

Sposób przygotowania:

Żarłacz w sosie francuskim musztardowym
Natkę pietruszki myjemy osuszamy i siekamy. Steki żarłacza wyciągamy z zamrażarki dzień wcześniej. Kiedy rozmrożą się wycieramy je ręcznikiem papierowym ,aby pozbyć się wody. Solimy i doprawiamy rybę do smaku. Steki smażymy na patelni. Pod koniec smażenia posypujemy je posiekaną natką pietruszki. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy do niego musztardę chwilę smażymy. Takim sosem polewamy stek ryby. Podajemy na ciepło.