Sposób przygotowania:
Zasmażana kapusta z koperkiem
Kapustę obgotowujemy z dodatkiem kawałka wędzonego podgardla ok 15 min z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Tym czasem cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę .
Czosnek obieramy i siekamy. Na dużej patelni na oleju podsmażamy cebulę i czosnek na złoto. Dodajemy obgotowaną kapustę i razem smażymy.
Dolewamy wody, dusimy. Doprawiamy sola , cukrem do smaku. Mieszamy , dodajemy drobniutko posiekany koperek ,dusimy ok 15 min.
Kiedy kapusta zrobi się miękka dodajemy 2 łyżki mąki i mieszamy. Zagotowujemy. Sprawdzamy smak jeżeli jest za kwaśna dodajemy jeszcze cukru .
Czosnek obieramy i siekamy. Na dużej patelni na oleju podsmażamy cebulę i czosnek na złoto. Dodajemy obgotowaną kapustę i razem smażymy.
Dolewamy wody, dusimy. Doprawiamy sola , cukrem do smaku. Mieszamy , dodajemy drobniutko posiekany koperek ,dusimy ok 15 min.
Kiedy kapusta zrobi się miękka dodajemy 2 łyżki mąki i mieszamy. Zagotowujemy. Sprawdzamy smak jeżeli jest za kwaśna dodajemy jeszcze cukru .