bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Kapusta przyrządzona w ten sposób jest bardzo smaczna i aromatyczna. Obowiązkowo musi być z dużą ilością kopru wtedy smakuje najlepiej.

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

 

  • główka kapusty

 

  • 1 -2 szklanki bulionu warzywnego

 

  • pęczek koperku

 

  • 2-3 cebulki dymki

 

  • 2 łyżki smalcu

 

 

  • 1 łyżka octu

 

 

  • cukier

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem
Kapustę myjemy, szatkujemy lub kroimy dość drobno. Przekładamy do garnka, wlewamy bulion i gotujemy pod przykryciem do miękkości uważając żeby kapusta się nie rozgotowała. Dodajemy ocet ,doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Na patelni rozpuszczamy smalec,dymkę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni. Dodajemy mąkę, robimy jasną zasmażkę i dodajemy do kapusty, mieszamy.

Koperek drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Wszystko dokładnie mieszamy.
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem
Kapustę drobno kroimy ,przekładamy do garnka i zalewamy bulionem .

Tagi:

kapusta