Sposób przygotowania:
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem
Kapustę myjemy, szatkujemy lub kroimy dość drobno. Przekładamy do garnka, wlewamy bulion i gotujemy pod przykryciem do miękkości uważając żeby kapusta się nie rozgotowała. Dodajemy ocet ,doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Na patelni rozpuszczamy smalec,dymkę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni. Dodajemy mąkę, robimy jasną zasmażkę i dodajemy do kapusty, mieszamy.
Koperek drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na patelni rozpuszczamy smalec,dymkę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni. Dodajemy mąkę, robimy jasną zasmażkę i dodajemy do kapusty, mieszamy.
Koperek drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Wszystko dokładnie mieszamy.