Sposób przygotowania:
Zasmażane buraczki do obiadu
Umyte buraczki gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem octu i cukru. Po ostygnięciu obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Przekładamy do rondelka, polewamy olejem i smażymy 3 minuty często mieszając. Następnie posypujemy je mąką i zalewamy śmietaną, energicznie mieszając. Doprawiamy do smaku pieprzem i Maggi. Taką wersję buraczków podajemy do obiadu na ciepło.
![Zasmażane buraczki do obiadu Zasmażane buraczki do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zasmazane-buraczki-do-obiadu-232182.jpg)
![Zasmażane buraczki do obiadu Zasmażane buraczki do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zasmazane-buraczki-do-obiadu-232183.jpg)
![Zasmażane buraczki do obiadu Zasmażane buraczki do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zasmazane-buraczki-do-obiadu-232184.jpg)
![Zasmażane buraczki do obiadu Zasmażane buraczki do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zasmazane-buraczki-do-obiadu-232185.jpg)