jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Zattarowe masełko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Aromatyczne masełko z arabską mieszanką ziół doskonale smakuje ze swieżym chlebem

Zattarowe masełko Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zattarowe masełko

 

  • 100g miękkiego masła (najlepiej wiejskiego)
  • 1 łyżka ziół zattar (mieszanka arabska)
  • 4 łyżki oliwy
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Zattarowe masełko
Miękkie masło miksujemy, dodajemy oliwę i miksujemy dalej na gładką masę. Dodajemy szczyptę soli oraz mieszankę ziołową zattar. Wymieszana mase przekładamy do miseczki. Podajemy do smarowania chleba oraz do ziemniaków ugotowanych w łupinach.
Zattarowe masełko
Miękkie masło miksujemy z dodatkiem oliwy na gładką masę
Zattarowe masełko
Dosypujemy arabską mieszankę ziołowa zattar oraz szczyptę soli.

Tagi:

zioła