Sposób przygotowania:
Zawijane tortille Eliprzygotowanie łososia
Łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Łososia posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
przygotowanie łososia cd
Usmażyć łososia na suchej patelni. Z łososia zdjąć skórę i rybę podzielić na mniejsze kawałki.
przygotowanie pozostałych składników
Szpinak opłukać i odwirować w wirówce do sałaty lub osuszyć ściereczką.
przygotowanie pozostałych składników cd
Paprykę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć szypułkę, nasiona i pokroić paprykę.
przygotowanie pozostałych składników cd
Groszek cukrowy opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie pozostałych składników cd
Tortille podsmażyć na suchej patelni, kłaść jedną na drugiej i przykryć ściereczką żeby można było je zwinąć.
przygotowanie tortilli
Na ostudzone tortille wyłożyć szpinak i paprykę.
przygotowanie tortilli cd
Na wierzch wyłożyć łososia i groszek cukrowy.
przygotowanie tortilli cd
Tortille ciasno zwinąć , wbić wykałaczki i pokroić na koreczki. Smacznego!