Sposób przygotowania:
Zawijane tortille Eliprzygotowanie łososia

Łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Łososia posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
przygotowanie łososia cd

Usmażyć łososia na suchej patelni. Z łososia zdjąć skórę i rybę podzielić na mniejsze kawałki.
przygotowanie pozostałych składników

Szpinak opłukać i odwirować w wirówce do sałaty lub osuszyć ściereczką.
przygotowanie pozostałych składników cd

Paprykę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć szypułkę, nasiona i pokroić paprykę.
przygotowanie pozostałych składników cd

Groszek cukrowy opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie pozostałych składników cd

Tortille podsmażyć na suchej patelni, kłaść jedną na drugiej i przykryć ściereczką żeby można było je zwinąć.
przygotowanie tortilli

Na ostudzone tortille wyłożyć szpinak i paprykę.
przygotowanie tortilli cd

Na wierzch wyłożyć łososia i groszek cukrowy.
przygotowanie tortilli cd

Tortille ciasno zwinąć , wbić wykałaczki i pokroić na koreczki. Smacznego!