eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zawijane tortille Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam koreczki z tortilli ze smażonym łososiem, szpinakiem baby, czerwoną papryką i groszkiem cukrowym.

Zawijane tortille Eli

Składniki:

Zawijane tortille Eli

ryba

  • 400 g fileta świeżego łososia
  • pierz cytrynowy do smaku
  • sól do smaku
  • olej do posmarowania ryby

warzywa

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Zawijane tortille Eli

przygotowanie łososia

Zawijane tortille Eli
Posmarowanego olejem łososia oprószyć solą i pieprzem.

Łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Łososia posmarować olejem, oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.

przygotowanie łososia cd

Zawijane tortille Eli
Usmażonego łososia podzielić na mniejsze kawałki po usunięciu skóry.

Usmażyć łososia na suchej patelni. Z łososia zdjąć skórę i rybę podzielić na mniejsze kawałki.

przygotowanie pozostałych składników

Zawijane tortille Eli
Odwirować lub osuszyć opłukany szpinak baby.

Szpinak opłukać i odwirować w wirówce do sałaty lub osuszyć ściereczką.

przygotowanie pozostałych składników cd

Zawijane tortille Eli
Pokroić opłukany i osuszony miąższ papryki.

Paprykę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć szypułkę, nasiona i pokroić paprykę.

przygotowanie pozostałych składników cd

Zawijane tortille Eli

Groszek cukrowy opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.

przygotowanie pozostałych składników cd

Zawijane tortille Eli

Tortille podsmażyć na suchej patelni, kłaść jedną na drugiej i przykryć ściereczką żeby można było je zwinąć.

przygotowanie tortilli

Zawijane tortille Eli

Na ostudzone tortille wyłożyć szpinak i paprykę.

przygotowanie tortilli cd

Zawijane tortille Eli

Na wierzch wyłożyć łososia i groszek cukrowy.

przygotowanie tortilli cd

Zawijane tortille Eli

Tortille ciasno zwinąć , wbić wykałaczki i pokroić na koreczki. Smacznego!


Tagi:

tortilla dania