Sposób przygotowania:
Zdrowe ciasteczka cytrynowe Free From
1. Olej kokosowy rozpuść w rondelku (nie gotuj) i ostudź.
2. W misce wymieszaj syrop klonowy, starta skórkę z cytryny, sok z cytryny i olej kokosowy.
3. Dodaj mąkę migdałową, mąkę kokosową, sodę i sól. Wymieszaj łyżką, aż powstanie mokre, gliniaste ciasto.
4. Pozostaw ciasto na 5 minut, po czym odłóż do lodówki na pół godziny.
5. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i uformuj 10 kulek. Ułóż kulki na blaszce, pozostawiając odstępy, ponieważ ciasteczka urosną. spłaszcz ciastka dłonią i piecz w temperaturze 180 stopni przez 12-15 minut. Udekoruj dowolnym kremem. Ja użyłam kremu ciasteczkowego Biscoff.
6. Najlepsze są po ostudzeniu.
2. W misce wymieszaj syrop klonowy, starta skórkę z cytryny, sok z cytryny i olej kokosowy.
3. Dodaj mąkę migdałową, mąkę kokosową, sodę i sól. Wymieszaj łyżką, aż powstanie mokre, gliniaste ciasto.
4. Pozostaw ciasto na 5 minut, po czym odłóż do lodówki na pół godziny.
5. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i uformuj 10 kulek. Ułóż kulki na blaszce, pozostawiając odstępy, ponieważ ciasteczka urosną. spłaszcz ciastka dłonią i piecz w temperaturze 180 stopni przez 12-15 minut. Udekoruj dowolnym kremem. Ja użyłam kremu ciasteczkowego Biscoff.
6. Najlepsze są po ostudzeniu.