Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny czosnkowy chleb zapiekany z serem żółtym i szczypiorkiem.

Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem

 

  • Składniki:

 

  • chleb foremkowy tostowy - 1 szt
  • czosnek - 3 ząbki
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • masło - 2 łyżki
  • ser żółty - ok.25 dag
  • pieprz - szczypta

 

Sposób przygotowania:

Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem
Chleb nacinamy wzdłuż i wszerz tworząc " jeża ". Czosnek drobniutko siekamy i wtykamy głęboko w nacięcia.Ser żółty kroimy w plastry i układamy pomiędzy nacięciami , tak by wypełnił każdą wolną przestrzeń.Masło ucieramy z pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.Przygotowana masę układamy w szczelinach obok sera.Całość układamy na blasze i wkładamy na ok. 15- 20 min . do nagrzanego piekarnika ( aż do rozpuszczenia się sera i roztopienia masła . Wyciągamy i zajadamy póki gorące wyciągając pojedynczo chlebowe źdźbła lub krojąc grubsze kawałki. Smacznego!
Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem
Pyszny czosnkowy chleb zapiekany z serem żółtym i szczypiorkiem.
Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem
Pyszny czosnkowy chleb zapiekany z serem żółtym i szczypiorkiem.
Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem
Pyszny czosnkowy chleb zapiekany z serem żółtym i szczypiorkiem.
Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem
Pyszny czosnkowy chleb zapiekany z serem żółtym i szczypiorkiem.

Tagi:

sery chleb ser