Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

żeberka duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne żeberka. Bardzo lubię je robić.

żeberka duszone

Składniki:

żeberka duszone

 

Sposób przygotowania:

żeberka duszone
Ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę. Mięso pokroić na porcje, posypać solą, następnie mąką i podsmażyć delikatnie na tłuszczu, aż się zarumieni. Włożyć do rondelka. Cebulę podsmażyć. Dodać do mięsa. Podlać wodą. Dusić. Gdy mięso zmięknie, dać zasmażkę (mąkę i tłuszcz), by zagęścić. Do tego dodać kwaszone ogórki. Wszystko doprawić majerankiem i solą. Można podać z ziemniakami piure.