Sposób przygotowania:
Żeberka Grillowane
Mięso podziel na porcję (np. po 2,3 kostki) i zalej wodą. Dodaj sól, liść laurowy i ziele angielskie. Mięso gotuj powoli aż będzie miękkie.
W tym czasie przygotuj marynatę. Wymieszaj ketchup z sokiem pomarańczowym, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem, gałką, kolendrą oraz Przyprawą do kurczaka.
Miękkie żeberka odcedź i natychmiast przełóż do marynaty. Odstaw aż całość wystygnie i się zamarynuje, minimum na 2h.
Po tym czasie grilluj żeberka aż skórka zrobi się dobrze mocno rumiana. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i świeżą sałatą.
W tym czasie przygotuj marynatę. Wymieszaj ketchup z sokiem pomarańczowym, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem, gałką, kolendrą oraz Przyprawą do kurczaka.
Miękkie żeberka odcedź i natychmiast przełóż do marynaty. Odstaw aż całość wystygnie i się zamarynuje, minimum na 2h.
Po tym czasie grilluj żeberka aż skórka zrobi się dobrze mocno rumiana. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i świeżą sałatą.