lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

żeberka jako danie główne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Żeberka wyszły słodko kwaśne smaczne i oryginalny smak miały:)

żeberka jako danie główne Więcej zdjęć (3)

Składniki:

żeberka jako danie główne

 

  • żeberka - 1 kilogram
  • keczup pikantny - 5 łyżek
  • cola - 50 gramów
  • musztarda 3 łyżki ostra
  • rękaw do pieczenia albo woreczek

Sposób przygotowania:

żeberka jako danie główne
1-Żeberka myjemy , kroimy w paski nieduże. Robimy marynatę colę oraz keczup i musztardę łączymy razem i mieszamy2- Przygotowujemy naczynie żaroodporne okrągłe. Żeberka obtaczamy w marynacie i wkładamy do woreczka na koniec zalewamy końcówką marynaty nasze żeberka3- Naczynie z żeberkami wkładamy do pieca i pieczemy godzinę w 180 stopniach sprawdzając jak piecze się mięsko 4- Podajemy z ziemniaczkami i surówką
żeberka jako danie główne
maczamy w naszej marynacie zrobionej z domowych skladnków
żeberka jako danie główne
wklądamy do woreczka i zamykamy możemy nakłuc troche woreczek