Misiowe Puszyści

Misiowe Puszyści

Kucharz
[Przepisów: 24]

Żeberka w miodzie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Przygotować marynatę  z kieliszka wina białego, wymieszanego z kieliszkiem sosu

Żeberka w miodzie

Składniki:

Żeberka w miodzie

 

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • kieliszek sosu z marynowanego imbiru
  • kieliszek białego wina
  • 3 łyżki miodu
  • kieliszek jasnego sosu sojowego
  • 1/2 łyzeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Żeberka w miodzie
Przygotować marynatę  z kieliszka wina białego, wymieszanego z kieliszkiem sosu imbirowego, kieliszkiem sosu sojowego i pieprzem. Żeberka umyć, osuszyć, okroić nadmiar tłuszczu, pokroić, rozdzielając poszczególne kostki. Włożyć do marynaty na kilka godzin, pamiętając o obracaniu. Przed ułożeniem na grillu posmarować zeberka miodem. Znakomicie smakują z sosem barbecue.