Sposób przygotowania:
Pieczone żeberka w sosie barbecue z ziemniakami
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do woreczka z marynata barbecie, na noc wstawiamy do lodówki. Ziemniaki obieramy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy, gotujemy przez 15 minut od momentu zagotowania, odcedzamy o odstawiamy do ostudzenia.
Do miski wlewamy olej, dodajemy przyprawę do ziemniaków, mieszamy, dodajemy pokrojone w ćwiartki ziemniaki, delikatnie mieszamy.
Żeberka wyjmujemy z marynaty, przekładamy do naczynia żaroodpornego, na żeberka układamy ziemniaki, przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Do miski wlewamy olej, dodajemy przyprawę do ziemniaków, mieszamy, dodajemy pokrojone w ćwiartki ziemniaki, delikatnie mieszamy.
Żeberka wyjmujemy z marynaty, przekładamy do naczynia żaroodpornego, na żeberka układamy ziemniaki, przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.