lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Żeberka w miodzie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepadam za żeberkami w miodzie. Okazja do ich zrobienia się przydarzyła, ponieważ dostałam od mamy do wypróbowania miód Orzech. I mamy żeberka w miodzie.

Żeberka w miodzie

Składniki:

Żeberka w miodzie

 

 

 

 

 

  • sól prowansalska do smaku

 

  • tymianek 3 łyżeczki

 

  • oliwa 5 łyżek

 

  • rękaw do pieczenia

Sposób przygotowania:

Żeberka w miodzie
Żeberka z mięsem myjemy kroimy je w części . Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek , dodajemy tymianek sól pieprz biały paprykę czerwoną mielona i miód. Nacieramy żeberka i wkładamy do rękawa do pieczenia. Zostawiamy na noc w lodówce by przeszło mięsko. Następnego dnia wkładamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy 1 godz i 20 minut Żeberka intensywnie pachną i smakują wymienicie. Połączenie soli pieprzu i majeranku z dodatkiem miodu daje smakowity efekt .