lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Żeberka z miodem i puree z cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Dziś zaprezentuje wam żeberka w miodzie z przetartą cebulką i keczupem. Całkiem przyjemy smak i zapach mięska unosił się w nomu. Mąż zadowolony, a właśnie oto chodzi.

Żeberka z miodem i puree z cebuli

Składniki:

Żeberka z miodem i puree z cebuli

Składniki :

Sposób przygotowania:

Żeberka z miodem i puree z cebuli

Krok 1

Żeberka najpierw kroimy w mniejsze części, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnie i do pierwszego zarumienienia smażymy.

Krok 2

Cebulę ścieramy na tarce, na najmniejszych oczkach, jak do ziemniaków na placki. Startą cebulę przekładamy do miseczki, zalewamy ją miodem i dodajemy keczup, całość mieszamy do połączenia składników i nacieramy żeberka dosyć sporo.

Krok 3

Przekładamy żeberka do naczynia żaroodpornego razem z sosem, który nam pozostał i zapiekamy koło godziny w 180 stopniach.


Tagi:

dania żeberka