MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Żeberka z miodem 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięsne danie na obiad , żeberka z ziołami.

Żeberka z miodem 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka z miodem 4

 

  • 400g mięsnych żeberek wieprzowych
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka miodu
  • pieprz , sól
  • 1 łyżka oleju
  • natka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z miodem 4
Mięso dokładnie opłukujemy i dzielimy na porcje . Żeberka przekładamy do miski i dodajemy przyprawy:sól, pieprz, paprykę, majeranek, miód, olej, wszystko mieszamy i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie rozgrzewamy patelnię , wsypujemy mięso wraz z marynatą i smażymy z każdej strony po 3 minuty na brązowy kolor. Następnie do mięsa wlewamy 100 ml wody , przykrywamy patelnie i dusimy przez 20 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy przez 5 minut w celu zredukowania powstałego sosu.Gorące żeberka podajemy z sosem i posypujemy natką pietruszki.
Żeberka z miodem 4
Mięso marynujemy w ziołach, oleju i miodzie.
Żeberka z miodem 4
Mięso smażymy przez 3 minuty z kazdej strony.
Żeberka z miodem 4
Do miesa wlewamy wodę i dusimy przez 20 minut.
Żeberka z miodem 4
Z patelni sciągamy pokrywkę i redukujemy sos , gotujac jeszcze przez 5 minut.