Sposób przygotowania:
Duszona łopatka z cebulą i wędzoną paprykąEtap 1

Mięso podzielić na 3-4 mniejsze kawałki.
Etap 2

Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego wszystkie przyprawy i 6 łyżeczek oleju. Wszystko dokładnie wymieszać.
Etap 3

Przygotowaną marynatą dokładnie pokryć kawałki mięsa. Mięso w marynacie odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
Etap 4

Po tym czasie mięso mocno zrumienić na rozgrzanym w brytfannie oleju.
Etap 5

Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić ją.
Etap 6

Do mięsa z cebulą wlać 2 szklanki wody.
Etap 7

Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby dolać więcej wody.