Sposób przygotowania:
Pieczone zrazy drobiowe z ogórkiem i cebuląETAP 1:
Kawałki mięsa lekko rozbijamy i solimy.
ETAP 2:
Do jogurtu dodajemy imbir, paprykę, curry, czosnek granulowany i lubczyk. Mieszamy.
ETAP 3:
Rozbite i przyprawione solą mięso przekładamy do jogurtowej marynaty i odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny (a najlepiej na całą noc).
ETAP 4:
Ogórki przekrawamy wzdłuż na pół, a cebulę dzielimy na 6 kawałków.
Na brzegu każdego kawałka mięsa kładziemy ogórka i cebulę, ciasno zwijamy (dla pewności można je zabezpieczyć nitką).
Gotowe zrazy układamy w naczyniu żaroodpornym razem z resztą marynaty, przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Na 15 minut przed końcem pieczenia Otwieramy naczynie, by mięso się lekko zrumieniło.