anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Zebra z mlekiem i białą czekoladą

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Bardzo prosta i smaczna zebra.

Zebra z mlekiem i białą czekoladą

Składniki:

Zebra z mlekiem i białą czekoladą

 

  • mąka 2 szklanki
  • mąka 2 łyżki czubate
  • olej 1 szklanka
  • cukier 1 szklanka
  • mleko 1/2 szklanki
  • woda gazowana 1/2 szklanki
  • kakao 2 łyżki
  • cukier waniliowy 1 duży
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki z czubkiem

Sposób przygotowania:

Zebra z mlekiem i białą czekoladą
Całe jajka ubić z cukrem i wanilią na bardzo puszysta masę, dodać przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, olej, mleko i wodę. Podzielić ciasto na 2 części, dodać do jednej kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Do wysmarowanej tortownicy wlewać na przemian, raz ciemne, raz jasne ciasto. Piec w 180 st c około 55 min. Wystudzone ciasto polać polewą. Smacznego.