nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zielona fasolka szparagowa w wersji light

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fasolka szparagowa dla znudzonych w wersji z bułką tartą, a do tego na pewno dużo dużo zdrowsza, idealna jako dodatek do potraw.

Zielona fasolka szparagowa w wersji light Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zielona fasolka szparagowa w wersji light

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona fasolka szparagowa w wersji light
Fasolkę płuczemy, odcinamy końce. Do wrzącej posolonej wody wrzucamy fasolkę i gotujemy ok 15 minut. Do miękkości, ale żeby była al dente. W międzyczasie przygotowujemy sos: do miseczki dodajemy oliwę, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Do pojemnika blendera wrzucamy orzechy i blendujemy. Ugotowaną fasolkę odcedzamy, przekadamy do garnka i mieszamy z sosem. Wykładamy na talerze i posypujemy zblendowanymi orzechami. Smacznego.
Zielona fasolka szparagowa w wersji light
Fasolkę gotujemy w posolonej wodzie ok 15 minut
Zielona fasolka szparagowa w wersji light
W miseczce mieszamy wszystkie składniki sosu
Zielona fasolka szparagowa w wersji light
Fasolkę przekładamy do garnka i mieszamy z sosem