sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Fasolka szparagowa zielona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Można jeść samą lub jako dodatek do obiadu

Fasolka szparagowa zielona Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa zielona

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa zielona
Fasolkę obieramy z końcówek i myjemy. Jak jest duża kroimy na pół. W garnku gotujemy lekko osoloną wodę. Gdy woda wrze dodajemy fasolkę szparagową i gotujemy do miękkości. Kiedy już fasolka będzie miękka cedzakiem wyjmujemy na talerz. Na patelni rozpuszczamy tłuszcz i dodajemy bułkę tartą. Polewamy fasolkę i jemy. Smacznego.
Fasolka szparagowa zielona
Potrzebna jest tylko fasolka, masło i bułka tarta
Fasolka szparagowa zielona
Fasolkę wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy
Fasolka szparagowa zielona
Ugotowaną fasolkę szparagową wyjmujemy cedzakiem
Fasolka szparagowa zielona
Do rozpuszczonego masła dodajemy bułkę tartą