bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Zielona fasolka szparagowa z orzeszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zielona fasolka szparagowa z orzeszkami ziemnymi czyli indonezyjski buncis kecap

Zielona fasolka szparagowa z orzeszkami

Składniki:

Zielona fasolka szparagowa z orzeszkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona fasolka szparagowa z orzeszkami
Mrozoną fasolkę ugotować na pół twardo w osolonej wodzie, odcedzić i osuszyć. Świeżą wystarczy umyć i osuszyć. Na suchej patelni uprażyc orzeszki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzac olej arachidowy, dodać olej sezamowy, posiekany czosnek, pokrojone w plasterki szalotki i fasolkę. Podsmażyć, mieszając 2-3minuty. Wlać sos sojowy i wodę, smażyc 2 minuty. Dodac ziarna sezamu, kiełki, orzeszki ziemne, wymieszać. Po minucie danie gotowe.