monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Zielona surówka Moniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybka i smaczna zielona surówka, idealny dodatek do mięsa!

Zielona surówka Moniki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielona surówka Moniki

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona surówka Moniki
Sałatę lodową kroimy lub rwiemy na mniejsze części. Obranego i umytego ogórka kroimy na półplasterki oraz drobno kroimy szczypiorek. Wsypujemy wszystkie składniki do miski i dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz majonez (2-3 łyżki). Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do obiadu.
Zielona surówka Moniki
Trzy główne składniki to: sałata lodowa, ogórek i szczypiorek.
Zielona surówka Moniki
Sałatę lodową należy pokroić lub porwać na mniejsze kawałki.
Zielona surówka Moniki
Ogórka należy obrać i pokroić na półplasteri.
Zielona surówka Moniki
Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski, dodajemy sól, pieprz i majonez.

Tagi:

sałata