asiaows

asiaows

Starszy Kucharz
[Przepisów: 10]

Zielona zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pożywna zupka na jesienno-zimowy czas

Zielona zupa jarzynowa

Składniki:

Zielona zupa jarzynowa

 

  • kości lub mięsko na wywar
  • 2 średnie pietruszki
  • 2średnie marchewki
  • kawałek selera
  • mały brokuł
  • 10 brukselek
  • ok. kilogram ziemniaków
  • sypka przyprawa do potraw
  • 1 serek topoiony czysty

 

Sposób przygotowania:

Zielona zupa jarzynowa
Ugotować wywar z kości.Gdy będzie gotowy,kości wyjąć i dodać starte na tarce o dużych oczkach jarzyny (pietruszkę,marchew,seler),pokrojone w kostkę ziemniaki,różyczki brokułu i brukselkę (jeśli jest duża przkroić ją na pół).Delikatnie przyprawić vegetą i gotować az jarzyny będą miękkie.Pod koniec dodać kostkę serka topionego i mieszać delikatnie aż się rozpuści.Skosztować i w razie potrzeby doprawić vegetą.

Tagi:

przyprawy